Så fort dottern var hämtad ställde jag mig vid spisen och körde ihop ingredienserna till chokladkola. Kolan står just nu på avsvalning och därför blir det istället en bild och recept på ett hastverk. Jag såg förra veckans avsnitt av Hela Sverige bakar tidigare idag och där gjorde de Mozartkulor. Helt klart en favorit men så tråkiga att göra. Fick en idé som blev ett bra resultat.
300 gram mandelmassa
100 gram nougat
2 bitar vit choklad
1 droppe olja
Rulla små limpor av mandelmassan, stora som en halv tumme ungefär. Smält nougaten i vattenbad och doppa mandelmasselimporna däri. Låt svalna i kyl eller utomhus. Smält chokladbitarna ihop med oljan i en skål i micron. Ringla chokladen över limporna och ställ det svalt en gång till innan du lägger över dem i en burk och förvarar i kylen.
Låt oss kalla godsaken för Kusin Mozart.
Ser läckra ut! Ska man äta äta dem en och en eller tar man en hel näve?
SvaraRadera/Jana
Tack! En åt gången så att det inte läcker ut gotter från mungiporna. :)
Radera