söndag 3 februari 2019

Kycklinggryta med bacon och soltorkade tomater

4 p.
1 kg kycklingfilé i bitar
2 pressade vitlöksklyftor
8 champinjoner, klyftade
2 paket bacon, klippt i små bitar
8 soltorkade tomater, strimlade
1,5 kycklingbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde (jag använder alltid havregrädde)
40 gram färsk bladspenat
Färsk basilika efter smak
Salt
Svartpeppar

Stek bacon, lägg åt sidan och bryn kycklingbitarna i fettet. Lägg i champinjonerna och låt dem få lite färg. Salta och peppra. Häll över grädde och kycklingbuljong, låt puttra 5-10 minuter. Släng i soltorkade tomater ett par minuter innan du stoppar ner spenat och basilika  Smaka av.
Servera med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sportlovsträning

Måndag och sportlovsvecka i Gävle. Barnen kan vara hemma och slippa väckas tidigare än rimligt.  Det betyder inte att träningen är ...